Karikatúrák

Ezen az oldalon a rajzaimat szeretném bemutatni.

2000 novemberétõl több ismert humormagazinnak is rajzolok. Hitem szerint ahhoz, hogy valaki karikatúrista legyen egyfajta születési beütés (mint adottság) szükséges. Elsõsorban nem a kézügyesség dominál ennél a mûfajnál mint inkább az, hogy a reális világot hogyan tudjuk átvetíteni egy olyan magunk által kreált világba amelyben akár élni is tudunk.
Az, hogy karikatúristának vallom magam –ha jobban visszagondolok- attól a ponttól számítom, amikor elõször fogtam ceruzát a kezembe.
Kisiskolás koromban amikor a Gõgös Gúnár Gedeonnak hat kezet rajzoltam hiába magyaráztam azt, hogy így egyszerre tudja a fogait mosni, leckéjét írni és a ruháit összehajtogatni senkit se tudtam meggyõzni, s még a többiek a délutáni napközis idejüket a bõr rúgásával tölthették, nekem amolyan feladatlapféléken apró bisz-baszokat kellett kiszíneznem, hogy javítsak a nem túl nagyra értékelt adottságaimon.
Késõbb, a felsõbb tagozaton (odáig is eljutottam) már egészen speciális egyedi figurákkal rukkoltam elõ aminek az lett az eredménye, hogy közepesnél jobb jeggyel nem igazán díjaztak rajz órákon.
A szakmunkásképzõben már egészen addig elbátorkodtam, hogy a jegyzeteimen kívül a dolgozataimat is illusztrációkkal gazdagítottam, ám ezek, az amúgy is hiányokkal küszködõ tudásom vektoriális értékét szinte sohasem pozitív irányba mozdították el (1.a 1.b ábra).

1.a ábra

1.b ábra

Egy szó mint száz, ezzel csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ezen ”másképpség” nem feltétlenül jövedelmezõen tükrözõdött vissza az idõk során, de feltétlenül velem volt, van és tökéletesen együtt tudok élni vele.
Jó dolog, hogy így is látok!


Az alábbi gombra klikkelve betekintést nyerhetsz a föntebb említett sajátos világomba.
Minden lap 5 db. rajzot tartalmaz, melyek méretét igyekeztem úgy szerkeszteni, hogy a modemmel rendelkezõ interneteseknek se kelljen sokat várakozni.
Terveim szerint ezt az oldalt folyamatosan fogom frissíteni, bõvíteni, persze ez erõsen függ a látogatottságtól is.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.